HPK ja suomalainen startup-yritys CoPlays yhteistyössä
Julkaistu: 16.02.2018 00.00

HPK ja suomalainen startup-yritys CoPlays yhteistyössä

HPK ja suomalainen startup-yritys CoPlays yhteistyössä kohti tehokkaampaa valmentamista

HPK on ottanut käyttöön Suomessa kehitetyn joukkuelajeihin suunnitellun valmennusalustan CoPlaysin. Syksyllä 2017 lanseeratun valmennusalustan tavoitteena on helpottaa seurojen ja joukkueiden arkipäiväistä työskentelyä, säästää aikaa, tehostaa harjoittelua sekä mahdollistaa pelaajille uuden tavan oppia peliä.

“Hienoa, että HPK on liittynyt digitaalisen valmennuksen kärkijoukkoihin. Heidän kaltaisiaan edelläkävijöitä tarvitaan suunnannäyttäjiksi muille.”, iloitsee CoPlaysin toimitusjohtajana toimiva, entinen Mestaruusliigatason lentopalloilija, Markus Kauppinen. “Kuten koko muu maailma, myös urheilumaailma menee jatkuvasti eteenpäin. Nykyaikaisilla ratkaisuilla voimme nostaa päivittäisen tekemisen laatua ja tehokkuutta. Tärkeää on, että miten voimme käyttää harjoituskentällä vietetyn yhteisen ajan mahdollisimman hyvin hyödyksi.”

CoPlays -applikaation voi asentaa tietokoneelle, älypuhelimeen ja tabletille. Valmentaja piirtää ja animoi harjoituskuviot käyttäjäystävällisen piirtotyökalun avulla tai hyödyntää harjoituspankin lukuisia valmiita harjoitteita. Valmentaja voi lisäksi liittää drilleihin ja pelikuvioihin tueksi ääntä tai videoita. Tämän jälkeen ohjelma jakaa harjoitukset automaattisesti apuvalmentajille ja/tai pelaajille, jotka pääsevät tutustumaan niiden sisältöön jo etukäteen älypuhelimillaan tai tableteillaan.

“Harjoituskuvioiden piirtäminen on helppoa ja animoitujen harjoitusten opit menevät nuorille pelaajille hyvin perille. CoPlays säästää aikaa ja voimme keskittyä olennaiseen, eli harjoitteluun”, kertoo HPK:n valmentaja Max Kenig. “Nuorilla on nykyään älypuhelimet melkein koko ajan kädessä, joten on hienoa, että animoidun harjoitusohjelman voi lähettää heille suoraan nykyaikaisella ja kiinnostavalla tavalla.”

CoPlays säästää aikaa ja edesauttaa huomattavasti pelaajien oppimista sekä valmentajien välistä kommunikaatiota ja itse harjoituksiin varattu aika saadaan nykyistä tehokkaampaan käyttöön. Applikaatio mahdollistaa myös palautteen antamisen joko yksittäiselle pelaajalle tai koko joukkueelle. Pelaaja voi myös antaa vastapalautetta valmennukselle. Keskustelu ei näin ollen välttämättä vaadi yhteistä aikaa tai paikkaa.

CoPlaysin taustajoukoissa toimivat mm. entinen NHL-tähti Tony Salmelainen, SM-Liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton entinen toimitusjohtaja Jukka-Pekka ”J-P” Vuorinen, Suomen jalkapallohistorian kansainvälisesti menestynein valmentaja Martti Kuusela sekä suomalaisen urheilumarkkinoinnin eturivin asiantuntijana ja tietokirjailijana tunnettu kauppatieteiden tohtori Arto Kuuluvainen.

CoPlays on suunniteltu sekä ammattilais- että harrastevalmentajille ja sen kokeilujakso on ilmainen. Ohjelman kotisivut: CoPlays Coaching Platform.

Seuran uusimmat

HPK-Juniorijääkiekko Ry 

Kiekkoritarinkuja 3 D

13130 Hämeenlinna

050 406 1625

etunimi.sukunimi@hpk.fi

Y-tunnus: 0826837-8