HÄMEENLINNAN JUNIORISEURAT LYÖVÄT HYNTTYYT YHTEEN, HÄMPTÖN PASSI
Julkaistu: 26.06.2019 00.00

HÄMEENLINNAN JUNIORISEURAT LYÖVÄT HYNTTYYT YHTEEN, HÄMPTÖN PASSI

Hämeenlinnan suurseurat lyövät hynttyyt yhteen

Talvikauden peluripassilla, Hämpton-passilla, mahdollisuus jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn pelaamiseen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura, HPK juniorijääkiekko ja Steelers Hämeenlinna ovat yhdistäneet voimansa ja tarjoavat viskari- ja eskari-ikäisille (2013-2014 syntyneet) mahdollisuuden kolmen lajin pelitoimintaan ensi talven ajan. Hämpton-passi tarjoaa yhdellä kausimaksulla mahdollisuuden saada lajivalmennusta kolme kertaa viikossa kolmen eri lajin parissa.

”Hämpton-passi on suunnattu juuri sen ikäisille lapsille, jotka haluavat harrastaa useita lajeja monipuolisesti ja ehkä vielä etsivät sitä omaa lajiaan”, kuvailee pelipassi-ideaa Steelersin seuratyöntekijä Jonna Jansson.

Passiajatus lähti seurojen yhteisestä tapaamisesta, jossa havaittiin tarkasteltavan ikäryhmän harjoitusvuorojen eri lajeissa sijoittuvan samoille päiville ja ajoille. Lisäksi eri lajeihin sitoutuminen nostaa lasten harrastamisen kustannuksia ja voi olla esteenä jonkun yksittäisen lajin aloittamiselle.

”Emme halua kilpailla harrastajista vaan tarjota aidosti mahdollisuuden monen lajin harjoitteluun. Monipuolinen harrastaminen on aina etu myöhemmin, valikoituu omaksi lajiksi sitten mikä tahansa”, muistuttaa HPK juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Suurin ero matalan kynnyksen harrasteryhmiin on se, että Hämpton-passilla lapset menevät suoraan mukaan seurojen olemassa oleviin ryhmiin ja näkevät, mitä harrastaminen on käytännössä. Myös kustannukset pysyvät kurissa, kun yhdellä maksulla pääsee kokeilemaan kolmea lajia eikä joka lajista tarvitse maksaa kausimaksua erikseen.

Hämpton-passilla toimintaa lokakuusta maaliskuun loppuun

Hämpton-passin hankkivalla lapsella on mahdollisuus yhdellä kausimaksulla osallistua kaikkien kolmen seuran toimintaan kerran viikossa. Harjoitusvuorot on sijoitettu siten, että päällekkäisyyksiä ei synny. Toiminta käynnistyy lokakuussa ja päättyy maaliskuun loppuun. Hämpton-passin hinta on 475 euroa toimintakaudelta. ”Suunnittelimme passiin sidottavat harjoitusvuorot yhdessä ja yhteistyössä Liikuntahallien kanssa. Hämpton-passiin kuuluvat treenit eivät mene nyt päällekkäin ja lepopäivät rytmittävät viikkoa. Pelipassin kautta lapset pääsevät kuitenkin oikean lajiharjoittelun pariin”, kertoo Hämeenlinnan jalkapalloseuran toiminnanjohtaja Tommi Laitila.

Näin tiivis yhteistyö suurten lajiseurojen välillä on poikkeuksellista valtakunnallisestikin. Valitettavan usein suuret seurat kilpailevat keskenään harrastajista, mutta Hämeenlinnassa kyräilyn aika on nyt ohi. Jalkapalloa Hämpton-passilla harjoitellaan tiistaisin, salibandya torstaisin ja lätkätreenit pidetään lauantaisin.

Hämpton-passien myynti ja toimintaan ilmoittautuminen alkaa heinäkuun alussa. Toimintaa koordinoi HPK juniorijääkiekko.

Lisätietoja Hämpton-passeista seurojen toimistoilta:

Hämeenlinnan jalkapalloseura ry, Tommi Laitila, tommi.laitila@hjs.fi, p. 050 503 4649

HPK juniorijääkiekko, Marko Rahikainen, marko.rahikainen@hpk.fi, p. 044 256 0410

Steelers Hämeenlinna, toimisto@steelers-salibandy.fi, p. 050-5630405

Seuran uusimmat

HPK-Juniorijääkiekko Ry 

Kiekkoritarinkuja 3 D

13130 Hämeenlinna

050 406 1625

etunimi.sukunimi@hpk.fi

Y-tunnus: 0826837-8