Julkaistu: 02.10.2023 12.05

HPK-Juniorijääkiekon jäsenviesti lokakuu 2023

HPK – Elämässä mukana: ”Kohti valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kestävää toimintaa”

Kausi on kaikilla alkanut ja edetään kovaa vauhtia kohti talvea. Tämä tarkoittaa myös sitä, että HPK-yhteisössä ovat käynnistyneet avaintoimintojen kehitystyö kohti tulevaisuuden HPK:ta. Painopisteet keskittyvät seuraaville osa-alueille:

  • Pelaajapolun kehittäminen
  • Valmennusosaamisen kehittäminen
  • Hallinnon kehittäminen
  • Seurakulttuurin vahvistaminen

Yksi näkyvimmistä toimenpiteistä, joita HPK:ssa tullaan käynnistämään, liittyy seurakulttuurin vahvistamiseen ja alkavaan strategiatyöhön. Strategiatyöhön tullaan osalistamaan kauden 2023-24 aikana HPK -yhteisön toimijoita sekä muita sidosryhmiä määrittelemään tulevaisuuden HPK:ta. Strategia tuleekin siis tämän jälkeen määrittämään koko HPK-yhteisön toimintaa sekä määrittelemään esimerkiksi HPK:laisen mallin harrastaa. Tähän osa-alueeseen liittyy myös hallinnon kehittäminen sekä työntekijöiden ja muiden toimijoiden osallisuuden vahvistaminen.

Strategiatyön kanssa samaan aikaan yhteisössämme keskitytään päivittäisvalmennuksen kehittämiseen kahden osa-alueen kautta: (1) pelaajapolun kehittäminen ja (2) valmennusosaamisen kehittäminen. Pelaajapolun kehittäminen HPK-yhteisössä tulee vastaamaan kysymyksiin siitä: (1) Millainen on HPK:lainen pelaaja huipulla? (2) Mitä pelaajat ovat tehneet päästääkseen huipulle? Työskentely tulee muokkaamaan tulevaisuudessa HPK:n huipulle valmistavan vaiheen (U15-U20) päivittäisvalmennuksen painopisteitä sekä määrittelemään huippuvaiheen pelaajarekrytointijärjestelmän rakentumista. Luomme tällä työllä myös pohjan kehittymisen seurantajärjestelmän sekä päivittäisvalmennuksen seurantajärjestelmän rakentumiselle ja pelaajiemme henkilökohtaisille kehittymissuunnitelmille. Eli tulevaisuudessa HPK:ssa pystytään vastaamaan viikkotasolla kysymykseen siitä, kuinka vaikuttavaa päivittäisvalmennus on painopisteidemme suunnassa.

Edellä kuvattu työ jalkautuu myös lastenvaiheeseen tulevaisuudessa uusiutuvina valmentajakoulutuksina HPK:laisen toimintatavan painopisteiden suunnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koulutukset tuodaan osaksi viikkotasolla kunkin joukkueen harjoittelua. Lasten vaiheen valmentajakoulutuksen seurauksena, esimerkiksi, valmentajat saavat käyttöönsä valmiita työkaluja sekä tuen HPK:laisen toimintatavan painopisteiden mukaiseen harjoittelun suunnitteluun sekä käytännön toteutukseen ja toteutuksen arviointiin. Vastaavasti huipulle valmistavassa vaiheessa, seuran sisäinen valmentajakoulutus ja sen teemat tulevat keskittymään päivittäisvalmennuksen seurantaan liittyviin asioihin rakentuvan HPK:laisen toimintatavan ja sen painopisteiden suunnassa.

Mahtavaa kiekkokauden alkua. Yhdessä onnistumme!

Terveisin,

Ilkka Haapea

Urheilujohtaja, HPK

HPK-Juniorijääkiekko Ry 

Kiekkoritarinkuja 3 D

13130 Hämeenlinna

040 455 6942 (ma-pe klo 9-14)

etunimi.sukunimi@hpk.fi

Y-tunnus: 0826837-8